Tir de acuzații între politicieni privind presupusa protecție a lui Liviu Dragnea în cazul Tel Drum

18 noiembrie 2017, 19:51

Acuzațiile pornesc de la fosta șefă a Agenției de monitorizare a achizițiilor publice, actualul deputat PNL, Cristina Trăilă. Aceasta susține că, în 2011, un audit al Comisiei Europene și un raport al instituției pe care o conducea au arătat nereguli la Consiliul Județean Teleorman privind contractele de reabilitare a drumurilor județene.

Autoritățile de la Bruxelles au cerut înapoi banii europeni de la Consiliul Județean. Dar, corecția financiară a fost de doar 8 la sută, nu de 100 la sută, spune Cristina Trăilă, și asta datorită unei presupuse protecții din partea ministrului pe atunci al Dezvoltării, Elena Udrea și a președintelui Traian Băsescu.

Jurnaliștii de la Hotnews au arătat că, într-unul dintre contractele de reabilitare a drumurilor vizate de DNA, compania Tel Drum a fost asociată cu firma Euro Construct a grupării de la Golden Blitz, considerate apropiate de Udrea și Băsescu. Elena Udrea a dat o replică pe Facebook.

Simplul fapt că eu îi cunosc pe patronii (sau foștii patroni, nu mai știu) de la această firmă, este dovada că eu l-aș fi ajutat cu ceva pe Dragnea???

Deși vizat de acuzații, fostul președinte Traian Băsescu a refuzat orice comentarii.

Acuzații a lansat și fostul primar Marian Vanghelie, care are propria variantă: Victor Ponta nu ar fi luat măsuri când, în 2012, a venit o adresă de la OLAF care semnala probleme. Vanghelie susține că a văzut cu ochii lui adresa.

Contactat de Știrile TVR, fostul premier Victor Ponta nu a dorit să comenteze acuzațiile lui Marian Vanghelie.

Valul de replici între politicieni a venit după ce, luni, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub acuzare de DNA în dosarul Tel Drum pentru 5 infracțiuni legate de două contracte de reabilitare a drumurilor județene din Teleorman.

Potrivit DNA, prejudiciul e de peste 30 de milioane de lei. În plus, România a pierdut fonduri europene de 21 de milioane de euro.

Dosarul a pornit de la investigații făcute de OLAF, iar în baza acestora Comisia Europeană a cerut României să aplice corecții financiare. Pe care țara noastră le-a acceptat anul trecut, potrivit unor reprezentanți ai Comisiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite