Toate școlile din orașul Bacău trec de luni în scenariul roșu

Ședință la Prefectura Bacău
Ședință la Prefectura Bacău
9 octombrie 2020, 16:59

CJSU Bacău a instituit obligativitatea purtării măștilor de protecție în toate spațiile publice închise și deschise din județ.

„În cazul unei suspiciuni de infectare cu SARS-COV2, persoanele în cauză se izolează într-un spațiu ales voluntar sau într-o unitate medicală specializată, după caz, până la primirea rezultatului testului epidemiologic”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Bacău, citat de Mediafax.

De asemenea, CJSU a hotărât ca toate unitățile de învățământ din municipiul Bacău să țină cursurile on-line, potrivit ccenariului 3, pe o perioadă de 14 zile, începând de luni.

„Directorii unităților de învățământ preuniversitar, vor stabili pentru elevii din anii terminali (clasele a IV a, a VIII-a și a XII-a) un program de recuperare a materiei în format ‘față în față’ care va fi implementat, după terminarea perioadei în care cursurile se vor efectua on-line”, se mai arată în comunicat.

Totodată, s-a decis suspendarea, pe o perioadă de 14 zile, a activității firmelor din domeniul jocurilor de noroc, dar și a restaurantelor și cantinelor care își desfășoară activitatea în spații interioare. „Fac excepție de la prevederile art. 2, alin (4), operatorii economici care desfăşoară activităţi de preparare și comercializare a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice care deserversc unitățile de cazare specializate (hoteluri, pensiuni, cămine etc.) pentru persoanele cazate în unitățile respective”, au mai transmis reprezentanții Prefecturii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite