Tomi Cristin, actor la Teatrul Naţional din Bucureşti: Ne adaptăm din mers, păstrând distanţa între noi pe scenă şi evitând orice contact fizic

Actorul Tomi Cristin
Actorul Tomi Cristin
7 septembrie 2020, 09:39

Ce înseamnă pentru un actor, după o perioadă de aproape şase luni, reluarea activităţii la Teatrul Naţional?

Reluarea activităţii la Teatrul Naţional, în sălile de spectacol, este un moment pe care îl aştept de mult, deşi în toată această perioadă am jucat pe acoperişul Teatrului Naţional şi în teatrele de vară din Bucureşti. Dar aşteptam această deschidere pentru că anumite spectacole nu pot fi jucate decât în interior, din cauza decorului.

Cum vă adaptaţi? Cum vă adaptaţi cerinţelor unui public care, mental, este cu totul altul decât cel din martie? Dacă ne gândim numai la fricile oamenilor, la suspiciunile referitoare la teoriile conspiraţiei ş.a?

Ne adaptăm din mers, păstrând distanţa între noi pe scenă şi evitând orice contact fizic, deşi uneori mi se pare că publicul vrea să ne vadă la fel ca înainte.

La ce lucraţi?

Lucrăm acum la un workshop de poezie din literatura română şi universală, un workshop-spectacol iniţiat şi coordonat de domnul Ion Caramitru, managerul Teatrului Naţional.

Teatrul Naţional din Bucureşti şi a readaptat repertoriul în funcţie de perioada parcursă de noi toţi?

Da. În Teatrul Naţional se lucrează acum la un proiect cu foarte mulţi actori, dedicat perioadei pe care o traversăm, proiect care analizează fizic şi emoţional transformările prin care am trecut cu toţii. Acest proiect este coordonat de dl. Florin Fieroiu, regizor şi coregraf.

V-aţi redobândit deja spectatorii?

Spectatorii noştri nu ne-au abandonat niciodată, slavă Domnului!

Cum vă aşteptaţi să fie noua stagiune? Ce scenarii neoficiale croiţi?

Mă aştept la o stagiune absolut spectaculoasă, de care să profităm la maximum şi noi şi spectatorii, pentru că, întotdeauna, situaţiile limită, nouă, românilor, ne-au stimulat creativitatea şi ne-au făcut să ne simţim mai uniţi.

Autor: Lucia Toader

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite