Tony Blair susține că Brexit-ul este o soluție radicală

11 septembrie 2017, 10:25

Principala temă de campanie pentru Brexit a fost imigrația, mai exact mâna de lucru ieftină, în special din Europa de Est, care le fura slujbele insularilor. Acum controlul imigrației este prioritatea guvernului conservator în negocierile cu Bruxelles-ul. Fostul prim-ministru laburist Tony Blair susține că Brexit-ul este o soluție radicală și nu chiar benefică.

„Dacă vrem să rezolvăm aceste lucruri, o putem face făra să folosim barosul, adică prin Brexit, care distruge migraţia din UE de care avem nevoie, pentru că aşa cum arată lucrarea mea, cei mai mulţi migranţi europeni ne sunt de mare folos”, a afirmat Tony Blair.

El se referă la studiul publicat, duminică, de Institutul pentru Schimbare Globală pe care îl conduce și care propune o rezolvare internă a acestei situații.

„O frână de urgență care ar opri nu doar beneficiile sociale, dar ar rezolva și fluxul de persoane. Şi cred ca sunt lucruri pe care le putem face pe plan intern, de exemplu înregistrarea tuturor celor care intră sau ies din Regat”, a mai spus Blair.

Mai mult, se propune ca dreptul de ședere în Regat să fie condiționat de existența unui loc de muncă asigurat. În plus, se sugerează și restrcționarea accesului la sănătate pentru imigranții șomeri și dreptul universităților de a taxa studenții europeni mai mult decât pe cei insulari. Toate aceste măsuri pot fi impuse în cadrul legislație europene privind libertatea de mișcare, lucru care ar putea chiar face Brexit-ul reversibil crede fostul premier. Dacă se va observa o schimbare evidentă de opinie a britanicilor, lucru care încă nu se întâmplă, a afirmat Tony Blair.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă