Tot mai mulți copii ajung la spital cu Covid-19. Medicii atrag atenția că minorii reprezintă un puternic factor de transmitere a virusului în comunitate
15 Aprilie 2021, 18:29 (actualizat 15 Aprilie 2021, 20:30)
(actualizat 15 Aprilie 2021, 20:30) | Știrile TVR

Crește îngrijorător numărul de copii infectați cu noul coronavirus. Fac forme ușoare și medii ale bolii, dar dacă au și alte afecțiuni pot dezvolta complicații. Este și cazul celor trei micuți internați acum la Spitalul "Louis Ţurcanu" din Timișoara, intubați, la ATI. Doi au boli genetice și unul multiple comorbidități.

Spitalul de Copii "Louis Țurcanu" are patru paturi destinate bolnavilor de Covid-19, toate în secția de Terapie Intensivă și toate ocupate până ieri. Unul dintre pacienţi a fost însă transferat la Spitalul "Victor Babeș", alţi trei copii bolnavi, în stare gravă, au rămas intubaţi. Cel mai mic are 1 an și jumătate, iar cel mai mare, 17 ani.

Dr. Mihai Gafencu, director medical al Spitalulului de Copii "Luis Turcanu" Timișoara: „Sunt doi adolescenți, o fată și un băiat, amândoi intubați, amândoi cu patologie legată de boli genetice și un alt treilea caz din județul vecin, care are 1 an și jumătate și comorbidități multiple”.

În ultimul an, la Spitalul de Copii au fost internați aproximativ 15 micuţi bolnavi de Covid-19. Au avut sindromul inflamator provocat de infecția cu SARS-CoV-2.

Și la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timsioara au ajuns, în ultimele luni copii cu forme medii de Covid-19.

Medicii atrag atenția însă că minorii reprezintă un puternic factor de transmitere a virusului în comunitate. Așa că recomandă testarea celor mici la primele semne de boală.

Potrivit medicilor, Covid-19 are aceleași simptome la copii ca și la adulți, doar că în cazul micuţilor predomină simptomele digestive.