Tot mai mulți copii vin la tenis, atrași de succesul Simonei Halep
16 Iulie 2019, 19:28 | Știrile TVR

Succesul Simonei Halep a aglomerat terenurile de tenis din România. Tot mai mulți copii vor să încerce magia sportului alb și chiar să facă performanță. Cei mici vin pe teren cu ambiții mari și pregătiți de muncă. În spatele sutelor de ore de antrenament stau însă sacrificiul și investiția părinților, spun antrenorii care îi sfătuiesc pe copii să se bucure de mișcare, să vină cu drag pe teren și să nu plece la drum gândidndu-se doar la rezultate.

Faceți cunoștință cu Vlad. Are doar 10 ani și de aprope cinci ani bate mingea pe terenul de tenis. Se antrenează intens pentru performanță. Merge la competiții, se trezește devreme și zi de zi e pe teren.

Părinții sunt alături de el, iar tatăl este cel care îl însoțește zi de zi la antrenamente și îl încurajează. Părinții sunt cei care reușesc să achite facturile pentru visele lui Vlad. Perfomanța în sportul alb costă, mai ales în România.

Nora este colega și prietena lui Vlad. Și ea muncește și visează că într o zi să ajungă la fel ca jucătoarea pe care o admiră.

Antrenorii de tenis spun că în ultima perioadă, mediatizarea sportului și succesul pe care îl au Simona Halep și Horia Tecău, au atras mulți copii spre acest sport.

Pe terenul de tenis copiii învață rapid ce înseamnă resposabilitatea și cuajul de a-și asuma propriile deciziile. Deprind coordonarea mâinilor cu privirea și picioarele, înțelg ce înseamnă respectul față de adversar și disciplină.

Psihologii spun că părinții ar trebui să lucreze, prin puterea exemplului, la forța mentală a celor mici.

Costul unui echipament de tenis pentru cei mici este în medie 1000 de lei, iar antrenamentul aproximativ 600 de lei pe lună.