Tot mai mulți părinți insistă să-și testeze antidrog copiii, cu sau fără voia acestora. Agenția Națională Antidrog a fost asaltată de cereri pentru consiliere în unitățile de învățământ

15 aprilie 2023, 16:44

După operațiunile de combatere a consumului de droguri în rândul elevilor declanșate de polițiști, tot mai mulți părinți insistă să-și testeze antidrog copiii, cu sau fară voia lor.

În comerț sunt disponibile teste, numai că nu sunt foarte precise, spun specialiștii, iar pentru etnobotanice încă nu există. Așa că părinții apelează la Agenția Antidrog.

În urmă cu 3 săptămâni, o mamă a dorit să își testeze antidrog fiica de 15-16 ani. La aflarea veștii, fata a fugit de acasă și a fost căutată în zadar, timp de două săptămâni, de părinți și rude. Până la urmă, a fost depistată de Poliția Capitalei într-un cartier bucureștean.

Specialiștii Agenției Naționale Antidrog au însă reguli precise.

În lipsa unor indicii clare, verificările sunt inutile, iar solicitările părinților sunt refuzate.

În plus, Agenția Națională Antidrog a fost asaltată de cereri pentru consiliere în unitățile de învățământ. Nu are însă suficienți specialiști pentru a face față solicitărilor.

Reprezentanții agenției spun că este necesar un program amplu, ce implică mai multe întâlniri cu elevii, pentru a consolida informațiile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite