Tot mai mulți români sunt ținte ale hackerilor. Specialiştii ne recomandă metode de protecţie în mediul virtual

14 noiembrie 2019, 13:35

România este una dintre țările cu cele mai mari viteze ale Internetului din lume. Valoarea cumpărăturilor online a depășit 3 miliarde și jumătate de euro, un record al ultimilor ani. Dar, odată cu accesul tot mai facil la lumea virtuală, au crescut și amenințările la adresa securității conturilor și a datelor personale.

Una dintre cele mai folosite metode prin care hackerii fură românilor bani și date personale sunt mail-urile de la expeditori necunoscuți care conțin linkuri capcană. Calculatorul se poate infecta, iar hackerii cer bani utilizatorilor pentru a le permite acces la propriile informații. Specialiștii recomandă să nu deschidem mesajele a căror sursă nu o cunoaștem.

Pericole ne pândesc și pe rețelele de socializare. De exemplu, o banală fotografie din vacanță, pe care o poate vedea oricine, poate oferii indicii infractorilor că locuința este goală și poate fi ușor de spart.

Experții mai recomandă să folosim întodeauna un antivirus atât pe calculator cât și pe telefon. Atunci când facem plăţi cu cardul pe Internet să evităm site-urile nesigure. O altă metodă eficientă de a ne proteja este să folosim parole cât mai sigure, pe care să le schimbăm din când în când.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite