Tot mai multe companii și-au trimis angajații să lucreze de acasă

11 martie 2020, 18:21

Nordul Bucureștiului, zonă în care au sediile cele mai mari companii. Într-o zi obișnuită, la orele prânzului, mii de angajați ar fi trebuit să iasă în pauza de masă.

Dar străzile sunt aproape goale. Mai multe corporații și-au trimis angajații să lucreze de acasă. Altele și-au schimbat programul de lucru tot ca o măsură de prevenție pentru a evita aglomerația și implicit orice risc de contaminare cu noul coronavirus.

Teodor Ceaușu este managerul unei companii IT cu peste 400 de angajați.

O pătrime dintre angajații lui lucrează deja de la domiciliu. De joi, și restul. Specialiștii în resurse umane susțin însă că munca de la distanță nu este tocmai o sarcină ușoară.

Nu toate activitățile se pretează însă pentru lucrul la acasă. Directorii firmelor de producție sau de comerț caută alte soluții pentru a-și continua activitatea.

Peste 70% dintre companii nu au încă un plan de risc pentru astfel de situații de criză, arată un sondaj realizat în perioada 2-8 martie. Analiștii estimează că economia românească va fi puternic afectată dacă restricțiile impuse de autorități pentru a preveni răspândirea coronavirusului se vor înmulți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă