Tot mai multe ţări europene reintroduc restricţiile sanitare

1 noiembrie 2021, 20:40

Cehia a început testarea în masă a elevilor, în zonele cu cea mai gravă situaţie epidemiologică. Analizele se vor face săptămânal în fiecare grădiniţă, şcoală sau liceu. Copiii care refuză şi nici nu fac dovada ca au trecut prin boală pot intra în continuarea în sălile de clasă, dar sunt obligaţi să poarte mască şi să stea la cel puţin doi metri distanţă de colegii lor.

În Danemarca au fost reintroduse testele rapide, la care guvernul renunţase de câteva săptămâni. Hotărârea a fost luată după ce la nivelul întregii ţări cazurile de internare cu Covid s-au dublat în numai o săptămână.

Noi măsuri speciale tocmai au fost introduse în Ungaria. Guvernul a semnat un decret care le dă angajaţilor dreptul să impună în compania lor obligativitatea vaccinării. Angajații care nu se conformează pot fi trimişi în concediu fără plată pentru un an și pot fi concediați după această perioadă dacă încă refuză imunizarea.

Situaţia sanitară se deteriorează de la o zi la alta în Germania, apar mereu noi focare şi autorităţile pregătesc noi restricţii, în timp ce caută explicaţii pentru asemenea creşteri neaşteptate ale numărului de îmbolnăviri.

În Austria vecină, 6 landuri impun măsuri mai stricte pentru nevaccinaţi, pe fondul creşterii numărului de infectări cu coronavirus. Un test negativ nu va mai fi suficient. Doar persoanele vaccinate sau vindecate vor avea acces în localuri şi la evenimente cu mulţi participanţi. În centre comerciale sau pieţe închise va fi obligatorie masca specială de protecţie FFP2 şi peste tot se vor intensifica verificările.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite