Traficanți de migranți, capturați în vestul țării. Polițiștii de frontieră au făcut aproape 30 de percheziții în Caraș-Severin și Timiș
21 Martie 2023, 12:47 (actualizat 21 Martie 2023, 14:18)
(actualizat 21 Martie 2023, 14:18) | Știrile TVR

Zeci de percheziţii în vestul ţării în această dimineaţă, la membrii unui grup specializat în trafic de migranţi. În ultimele luni ei ar fi racolat și adus în România persoane din centrele de refugiaţi din Serbia, apoi încercau să le treacă în Ungaria.

Polițiștii de frontieră au făcut aproape 30 de percheziții în județele Caraș-Severin și Timiș, în această dimineață. Mai mult de 25 de persoane au fost sau urmează să fie duse la audieri.

Potrivit anchetatorilor, din octombrie anul trecut suspecții - cetățeni români și sârbi - au racolat, călăuzit şi transportat mai multe grupuri de migranţi pentru a le trece ilegal granița către vest. Grupurile erau formate în Serbia.

Pentru sume cuprinse între 500-1000 euro de persoană, migranții racolați din centrele de refugiați din Serbia, erau aduși în Timiș și predați altor persoane pentru a fi trecuți granița și a-și urma drumul către țări din Europa de Vest.

Polițiștii au oprit zeci de transporturi ilegale cu aproximativ 300 de migranţi.

La vama de vest, în punctul Nădlac ÎI, 28 de migranți au fost descoperiți chiar ieri într-o autoutilitară încărcată cu paleți. Vehiculul era condus de un cetățean ucrainean și înmatriculat în Cehia. Ascunși printre marfă, cetățenii din Bangladesh și Egipt sperau să ajungă în Ungaria.