Traficanții străini au adus droguri în România de 1 Mai. Litoralul, un magnet pentru vânzătorii de substanțe interzise. „Cocaina roz”, stupefiantul bogaților, depistată la Constanța

2 mai 2023, 19:21

Primii traficanți au fost capturați de polițiștii antidrog din Constanța pe 29 aprilie. Era o grupare formată din cetățeni italieni și britanici. Îşi promovaseră deja produsele și prețurile pe platforme de socializare. Dar și poliţiştii au aflat de intenţiile lor de a vinde droguri la festivalurile de pe litoral. Surse judiciare spun că erau în consemn la frontieră şi au fost supravegheaţi discret de la intrarea în România. Așa au picat în capcana ofițerilor români și au fost prinși în flagrant. Alte grupuri de traficanți au fost prinse sâmbătă, duminică și luni. Atât în București, cât și la Constanța.

MONICA DAJBOG, purtător de cuvânt al MAI: Dintre persoanele oprite să participe la festivaluri, 15, printre care și străini, au fost depistate și oprite în Gara de Nord din Capitală, care intenționau să ajungă în jud. Constanța cu substanțe interzise. În total, în contextul festivalurilor au fost constatate 130 de fapte privind consumul și traficul de droguri.

Sunt detalii de culoare legate de modul în care traficanții au adus stupefiantele în țara noastră.

CĂTĂLIN ŢONE expert antidrog: Au avut idei inedite de a ascunde drogurile – în tablouri , în camera de hotel, în boxa audio și unul dintre traficanți a pus un ciorap pe un detector de fum crezând că acolo e o cameră, dar s-a înșelat pentru că aceea cameră era în altă parte și a fost prins și fapta probată.

Printre consumatori, la malul mării, au fost inclusiv minori şi mulți tineri care, spun surse judiciare, abia au devenit majori. Specialiştii atrag din nou atenţia că efectul drogurilor poate fi extrem de nociv.

Prin telefon, VLAD TĂU, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia”: Pot să fie efecte pe termen lung depinde de drog. Ajungi să ai probleme în momente în care nu mai iei droguri şi respectiv să ajungi la afecţiuni psihopatologice de tipul depresie, anxietate.

15 traficanți de droguri sunt acum în arest preventiv. Sunt italieni şi britanici, dar şi câțiva cetățeni din Ungaria şi Slovacia. Au fost confiscate câteva kilograme de droguri, de la marijuana, la cocaină roz, un stupefiant extrem de scump: în jur de 500 de euro gramul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite