Traficant de droguri, arestat la Oradea. Făcea parte dintr-o vastă rețea internațională, cu sediul în Olanda

25 ianuarie 2023, 17:56

În Oradea au descins polițiști români, germani și olandezi la locuința unui om de afaceri turc, căsătorit cu o româncă. Are o firma de transport și tot ce făcea era în legalitate. Tocmai cu acest lucru a ascuns, spun surse judiciare, colaborarea cu o grupare de traficanți de droguri din Țările de Jos. Rețeaua era organizată în celule criminale pentru a reduce riscurile unor arestări în masă.

”Se ocupa practic de pratea de logistică a grupării infracționale. Ca mod de operare uzual înregistrarea unor societăți comerciale. Au nevoie de societati comerciale care să prezinte încredere, care să aibă un istoric, să nu creeze suspiciuni la verificări de rutină”, ne-a delcrat un ofițer antidrog.

Ceteanul turc, susțin polițiștii, ar fi asigurat și transportul drogurilor spre și dinspre Turcia și Afganistan.

Oamenii legii spun că celula din România asigura un circuit important, care lega Orientul de Europa de Vest. Pe de o parte, tirurile încărcate cu droguri ascunse printre mărfuri legale ajungeau în vest și, pe de alta parte, se întorceau în Orient cu stupefiante precum MDMA, ecstasy și amfetamime greu de găsit pe piața de acolo.

Pe lângă heroina adusă din Turcia și Afganistan, gruparea internațională trafica și cocaină din America de Sud și droguri sintetice din Țările de Jos către diverse destinații. Structurile organizației erau conduse de persoane care aveau și afaceri la vedere, fără caziere, susțin ofițerii antidrog.

”Vorbim de la sute de kilograme, pentru a renta toată infrastructura asta, pentru că e nevoie de o investiție mare atât din partea lor cât și partea organizatorului principal. Investigația a arătat că punctul central e în Olanda, dar ei au nevoie în fiecarea țară tranzitată de parte logistică”, mai spune afițerul român.

În paralel au avut loc percheziții și în Țările de Jos , Polonia și Germania. Au fost reținute deja mai multe persoane care făceau parte din rețeaua de traficanți de droguri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite