Traficul din Capitală, îngreunat de șantierele care nu se mai termină. Blocaje, nervi întinși la maxim și autorități nepăsătoare

6 martie 2023, 19:00

Șantierul din materialul video blochează de mai bine de un an de zile, două străzi. Locuitorii din zonă se plâng că lucrările înaintează cu pași de melc. La ora 11.20, pe șantier, este doar un singur muncitor. La apariția camerelor de filmat au mai venit încă trei muncitori, însă fără a lăsă impresia că au ceva de făcut.

La o aruncătură de băț, alte șantiere, alte străzi blocate. Mii de bucureșteni care locuiesc în zonă trebuie să facă ocoluri serioase pentru a le evita. Pe bulevardul Uverturii, principala arteră care leagă comună Chiajna de Capitală, şantierele sunt fie pe mijlocul drumului, fie pe una dintre benzile de circulație. Din această cauză, șoferii petrec zeci de minute în plus, în trafic.

Lucrările de construcție au început în februarie anul trecut și ar fi trebuit să fie terminate în februarie anul acesta, numai că termenul a fost prelungit cu încă un an.

Într-un răspuns pentru Ştirile TVR, compania Apă Nova susţine că s-a ajuns în acestă situaţie deorece unele autorizaţii au fost emise cu o întârziere de patru luni, din cauza devierii unor reţele, dar şi a unor probleme tehnice neprevăzute.

DRAGOŞ DINCĂ, profesor universitar, SNSPA: În Bucureşti, traficul este infernal. Practic, orice lucrare pe stradă, chiar şi de anvergură redusă, adaugă timpi suplimentari de deplasare. Orice şantier care se prelungeşte înseamnă mai mult haos şi blocarea traficului şi mai tare.  Orice lucrare de reabilitare presupune un termen pe care constructorul şi-l asumă. Firesc ar fi ca depăşirea acestor termene să genereze şi nişte penalităţi. Măcar să vedem nişte resurse suplimentare în buget dacă nu suntem în stare să ne facem treaba la timp.

Compania Apa Nova ne-a transmis că estimează finalizarea lucrărilor în octombrie sau noiembrie, dacă nu apar situații neprevăzute.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă