Tragedia din Neamț | Ambasadorul SUA a solicitat arborarea drapelului în bernă. Zuckerman: Americanii astăzi plâng alături de poporul român. Salutăm curajul personalului spitalului și personalului de primă intervenție

Tragedia de la Neamț/Adrian Zuckerman
Tragedia de la Neamț/Adrian Zuckerman
15 noiembrie 2020, 15:32

„Ambasadorul Zuckerman, în numele președintelui Trump și al poporului Statelor Unite, exprimă sincere condoleanțe familiilor celor care au pierit în incendiul din Spitalul din Piatra Neamț. Americanii astăzi plâng alături de poporul român. Salutăm curajul personalului spitalului și personalului de primă intervenție, care, fără să se gândească la propria lor siguranță, s-au aruncat în flăcări pentru a salva pacienții și alte persoane aflate încă în spital”, a transmis, duminică, Ambasada SUA la București.

Ambasadorul Zuckerman a declarat: „Dumnezeu să binecuvânteze toți eroii care au salvat vieți în urma incendiului de la spital, de azi-noapte. Medicul care s-a repezit în flăcări, riscându-și propria viață pentru a-i salva pe alții, este un model pentru noi toți. Îi dorim tot binele pentru o recuperare rapidă”.

Ambasadorul Adrian Zuckerman l-a sunat, duminică, pe prim-ministrul Ludovic Orban și i-a transmis condoleanțele și pentru a-i oferi asistența din partea guvernului SUA, inclusiv ajutor pentru investigarea cauzei incendiului și sprijin pentru prevenirea unor tragedii similare.

De asemenea, diplomatul american l-a felicitat pe prim-ministru pentru răspunsul prompt la această tragedie și i-a spus că este de acord cu el în sprijinirea unui plan de revizuire și modernizare sau reconstruire a tuturor spitalelor din România, astfel încât astfel de tragedii să nu se mai repete.

Ambasadorul a ordonat ca drapelul american să fie arborat la jumătate de catarg în onoarea victimelor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite