Traian Berbeceanu este noul prefect al Capitalei. Decizia a fost luată în ședința de guvern

Traian Berbeceanu
Traian Berbeceanu
22 octombrie 2020, 20:41

Premierul Ludovic Orban anunțase că îl va schimba pe prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, după declarațiile controversate privind rata de infectare din București. El a confirmat că unul dintre posibilii înlocuitori este Traian Berbeceanu.

„ În ceea ce priveşte activitatea domnului Berbeceanu, este o activitate cunoscută. Avem nevoie de un om corect, un om integru, un om hotărât, un om care a demonstrat în activitatea sa că are capacitatea să atingă obiectivele pe care şi le stabileşte”, declara Ludovic Orban, înaintea deciziei luate în această seară în ședința de guvern.

Fostul prefect al Capitalei,  Gheorghe Cojanu, a fost schimbat din funcție după ce duminică a declarat că nu știa datele oficiale privind infectările cu coronavirus în Capitală, deoarece era la cumpărături.

Gheorghe Cojanu a fost numit în funcţia de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Într-o conferință de presă care a avut loc luni la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că atitudinea prefectului Capitalei şi modul în care acesta a acţionat sunt inacceptabile, punctând că acest lucru nu trebuie să rămână fără urmări.

„Este de neînţeles, că, deşi am văzut o creştere a numărului de infectare la nivelul Capitalei, şi era evident că această tendinţă va continua, nu a existat un plan coerent, comunicat în termeni clari, astfel încât populaţia să fie pregătită şi să ştie la ce să se aştepte. Atitudinea prefectului şi modul în care a acţionat sunt inacceptabile şi nu trebuie să rămână fără urmări”, spunea Iohannis.

Președintele a evitat să răspundă la întrebarea jurnalistei TVR, Ramona Avramescu, dacă prefectul trebuie să-și dea demisia sau să fie demis, dar a subliniat că lucrurile nu pot continua așa, oamenii au dreptul să fie preveniți, să fie informați și să primească toate informațiile în timp util.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite