Transport public integrat cu un singur abonament în zona București-Ilfov: suprafață, metrou și tren

17 februarie 2022, 18:10

Până în prezent, călătorii plăteau abonamente integrate cu ajutorul cărora puteau să circule doar cu mijloacele de transport de suprafață și cu metroul. Mai nou, aceste abonamente vor putea fi folosite și pentru călătoria cu trenul.

Pentru început, noile abonamente metropolitane de transport, care integrează și călătoria cu trenul, vor putea fi folosite doar pe ruta Gara de Nord – Aeroportul „Henri Coandă”.

Prețul unui abonament zilnic este 20 de lei, iar unul lunar ajunge la 210 lei.

Noile abonamente vor putea fi cumpărate prin toate cele trei rețele de distribuție: STB, Metrorex și de la operatorii feroviari din gări.

Ada Meseșan, purtător de cuvânt, CFR Călători: Un călător care îşi cumpără un card poate să coboare şi să urce în orice mijloc de transport care este inclus în acest card. Schimbă câte doreşte el în parcursul pe care îl are de executat.

Autoritățile speră că aceste abonamente metropolitane de transport îi vor determina mai ales pe locuitorii din Ilfov să renunțe la mașinile personale pentru naveta zilnică în Capitală.

Ștefan Roșeanu, preşedinte, Autoritatea pentru Reformă Feroviară: Nu vei mai depinde de tot felul de abonamente separate. Sperăm că mult mai mulţi oameni vor migra dinspre mijloacele de transport individuale, către transportul public. Este iarăşi un lucru benefic în sensul diminuării poluării.

Irina Zamfirescu, consultant în probleme de mobilitate urbană: Ideea de a descuraja oamenii să folosească autoturismul personal într-un mod pozitiv, adică nu doar taxandu-i, înseamnă și să faci mult mai atractiv ideea de transport public. Cred că este important să lucrăm și la aceste măsuri.

Autoritățile vor să aplice proiectul-pilot din regiunea București-Ilfov și în alte zone metropolitate din țară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite