Transportul public din Grecia este complet blocat de o grevă de o zi. Presa elenă s-a alăturat protestului

16 martie 2023, 14:58

Transportul e complet blocat. Cu excepția transporturilor de urgență, nu circulă trenurile, autobuzele, metroul, iar cursele de feribot au fost anulate. Pentru prima dată, zborurile interne şi internaţionale sunt și ele afectate.

Controlorii de trafic şi angajaţii aviaţiei civile sprijină acţiunea lucrătorilor din transportul rutier, feroviar și maritim. Greviștii spun că niciunul dintre guvernele care s-au perindat la putere nu a făcut nimic pentru sectorul transporturi.

Au fost preocupaţi numai de privilegii şi subvenţii generoase pentru armatori, oameni de afaceri, bancheri, în timp ce drepturile angajaţilor din restul sectoarelor au avut mereu de suferit. Nu se dau înapoi de la sacrifica siguranţa transporturilor de dragul afacerilor.

Guvernul elen e sub presiune maximă, după tragedia de luna trecută, când două trenuri – un intercity și un marfar – aflate pe aceeași linie, s-au izbit frontal.

Șeful de gară care a trimis trenul de pasageri pe şina greşită era copleșit de diverse responsabilități, întrucât e o lipsa cronică de personal în transporturi.

În plus, sistemele tehnice moderne de siguranţă funcţionau doar parţial sau deloc de ani de zile.

Și presa din Grecia e în grevă, timp de 24 de ore, în semn de solidaritate cu protestatarii. Astăzi nu e disponibilă nicio publicație tipărită. Iar știrile online difuzează minimum de informații, cu precădere despre grevă și proteste.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite