Trei elevi de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, depistați cu COVID-19
14 Septembrie 2020, 11:36
(actualizat 14 Septembrie 2020, 22:04)

Trei elevi de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au fost depistați cu noul coronavirus, DSP Alba, împreună cu epidemiologi ai MApN făcând anchete pentru a stabili care este procedura de urmat în acest caz.

DSP Alba a fost informată de cptre conducerea Colegiului Militar „Mihai Viteazul” că trei elevi au COVID-19.

„Noi am fost informați de către conducerea Colegiului Militar Mihai Viteazul Alba Iulia despre existența a trei cazuri de SARS-CoV-2. Unul dintre elevi este din județul Alba, unul din județul Mureș și unul din Județul Maramureș. Toți elevii au fost testați la Institutul Cantacuzino”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit acestuia, au fost demarate anchete epidemiologice, una pentru elevii din județul Alba și o anchetă epidemiologică asupra întregii unități de învățământ.

Specialiștii DSP vor transmite analiza privind riscurile și situația epidemiologică conducerii colegiului, respectiv Consiliului de Administrație, urmând ca, în colaborare cu rețeaua epidemiologică a MApN să se ia o decizie pentru ca elevii de la Colegiul Militar să înceapă școala în siguranță.

Cei trei elevi depistați pozitiv la SARS-CoV-2 au fost testați la intrarea în internat, cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar.

În total au fost testați 460 de elevi.