Trei noi cazuri de coronavirus, confirmate. Numărul total la nivel național a ajuns la 28. România trece la al doilea scenariu de răspuns la coronavirus

10 martie 2020, 20:05

 

Este vorba despre un bărbat de 57 ani care s- a întors în cursul zilei de ieri din Italia și se afla în carantină în Arad.

De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița, este contact al unei persoane positive.

„Este vorba despre un bărbat de 57 ani care s- a întors în cursul zilei de ieri (luni – n.r.) din Italia și se afla în carantină în Arad. De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița, este contact al unei persoane pozitive”, potrivit GCS.

Pentru că numărul persoanelor infectate a trecut de 25, România trece la al doilea scenariu de răspuns la coronavirus.

Scenariul doi (26-100 de pacienți infectați) înseamnă o răspândire sporadică a coronavirusului și nu o situație gravă, a transmis Victor Costache

”Scenariul doi este o fază de transmitere sporadică în comunitate, deci suntem departe de ceea ce se întâmplă în Italia, Germania, Franța sau Spania, nu mai vorbim de Coreea de Sud. Avem 25 de pacienți diagnosticați, sunt 5 care sunt deja vindecați […]. Din cei 20 de pacienți internați, toate sunt forme ușoare ale bolii, nu există niciun pacient intubat. Avem constituită această baze de date interactivă cu tot ce înseamnă DSP și spitale județene. (…) Facem simulări și pentru scenariile 3 sau 4 pentru că este important să fim foarte bine pregătiți și să împiedicăm răspândirea coronavirusului”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite