Trei sferturi dintre românii care pleacă în vacanţă în această vară aleg România ca destinație

27 mai 2020, 08:10

În perioada de izolare românii spun că cel mai mult le-a lipsit întâlnirea cu persoanele dragi. Însă după ridicarea restricțiilor de deplasare, mai puțin de o treime au mers să-și viziteze rudele și prietenii. În prima săptămână a stării de alertă, doar 4 din 10 români au ieșit din localitatea de domiciliu. La cumpărături și în spațiile publice, mulți par să fi înțeles regulile: poartă masca și respectă distanțarea.

Epidemia de COVID pare să fi potolit și pofta românilor pentru vacanțe. O treime dintre ei nu și-a făcut niciun plan să călătorească, deși în mod normal ar fi plecat. Pentru trei sferturi dintre cei care vor să se relaxeze în această vară, destinațiile din România sunt alegerea principală.

Pentru aproape o treime dintre români, întoarcerea la izolare nu ar fi o ideea bună. Însă cei mai mulți ar accepta-o dacă numărul cazurilor de îmbolnăviri ar crește.

Studiul „Românii în stare de alertă” a fost realizat în perioada 20-21 mai cu răspunsurile a 1033 de persoane. Are o eroare de plus minus 3,1 la sută.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite