Tribunalul Bucureşti a anulat autorizaţia de construire emisă de Primăria sector 4 pentru un ansamblu rezidenţial în Parcul Tineretului
05 Aprilie 2017, 17:56 (actualizat 05 Aprilie 2017, 18:00)
(actualizat 05 Aprilie 2017, 18:00) | Știrile TVR

Cererea de anulare a fost făcută de două ONG-uri. Separat, pe rol se află un alt proces pentru demolarea construcţiilor. În apărarea sa, Primăria sectorului 4 spune că nu a avut încotro atunci când a emis autorizaţia de construire. A fost constrânsă tot de o hotărâre a instanţei.

Fix cu 3 ani în urmă, buldozerele intrau în Parcul Tineretului ca să pregătească terenul pentru construirea unui ansamblu rezidenţial.

Locuitorii din zonă au luptat pentru păstrarea spaţiului verde, dar Primăria sectorului 4 a fost obligată printr-o decizie a instanţei să dea autorizaţie de construcţie.

Din cele 6 blocuri aprobate prin planul urbanistic de detaliu, unul este deja ridicat. Al doilea este construit în proporţie de 30%, iar al treilea se află la nivel de fundaţie.

Acum judecătorii au dat în primă instanţă altă hotărâre.

Blocurile au fost construite după ce unul dintre coproprietarii ansamblului rezidenţial a cumpărat mai multe terenuri retrocedate în Parcul Tineretului. Apoi a cerut comasarea lor.

Echipa Ştirilor TVR a încercat în repetate rânduri să stea de vorbă cu proprietarii blocurilor, însă aceştia nu au fost de găsit.