„Trimite ploile tale peste locurile cele lipsite și care au trebuință”. În tot mai multe localități din Moldova răsună rugăciuni pentru oprirea secetei

10 iulie 2022, 21:13

Seceta care s-a abătut asupra Moldovei îi îngrijorează din ce în ce mai mult pe oameni. Fiecare încearcă să salveze cum poate ce are prin grădină.

Sătenii reușesc cu greu să își adape animalele. Unii dintre ei au mare încredere în rugile către cer. Patriarhia îi îndeamnă pe toți preoții din zonele afectate să oficieze rugăciuni care să aducă ploaia.

În satul Bohotin, comuna Răducăneni, județul Iași, aceste slujbe se fac încă de acum câteva săptămâni.

Pe dealurile Bohotinului sunt aproape 600 de hectare de vie. Seceta de până acum nu a făcut pagube însemnate, dar prelungirea ei îi îngrijorează pe producători.

Sorin Crețu are 10 hectare de vie. Fiecare zi fără ploaie îl convinge că trebuie să caute o soluție pentru a-și salva producția.

Și crescătorii de animale se descurcă greu. Pășunile sunt aproape uscate. Unii încep să ducă vitele la abator, pentru că nu mai au cu ce să le hrănească. Oamenii se tem că nici pentru iarnă nu vor putea strânge mâncare.

Situația e gravă în peste 100 de localități din județele Botoșani, Galați, Bacău, Neamț și Vrancea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite