Triplu vaccinații, mai protejați în fața Omicron

9 decembrie 2021, 08:02

Un studiu foarte restrâns realizat de cercetătorii sud-africani, primul după depistarea mutației Omicron, arată că imunitatea e de circa 40 de ori mai scăzută în fața acestei variante în cazul persoanelor dublu vaccinate. Dar cei care au și a treia doză sunt mai protejați, arată același studiu.

Campaniile ample de administrare a dozei booster, în toată lumea, cu actuala versiune a vaccinului nostru ar putea ajuta la protejarea oamenilor pe perioada iernii. Împreună cu partenerul nostru, Pfizer, continuăm dezvoltarea unui vaccin special împotriva Omicron, a precizat Ozlem Tureci, co-fondator BioNTech.

NU S-A RAPORTAT NICIUN DECES DUPĂ INFECTAREA CU OMICRON

Din ce se s-a observat până acum, chiar dacă e mai infecțioasă, varianta Omicron ar provoca forme mai blânde ale bolii. Deocamdată, nu se știe de vreun deces în urma infectării cu Omicron.

Informaţiile din Africa de Sud sugerează un risc crescut de reinfectare cu Omicron, dar avem nevoie de mai multe date pentru concluzii ferme. De asemenea, sunt dovezi că Omicron provoacă forme mai blânde de boală decât Delta. Dar, din nou, e prea devreme să ştim sigur, a afirmat Tedros Adhanom, director-general al O.M.S.

DUPĂ BOOSTER, VACCINAREA CU SERUL ANTI-OMICRON

Pentru că mutația Omicron se răspândește rapid, tot mai multe țări înăspresc restricțiile.

De luni, britanicii lucrează de acasă și,pentru evenimente mari și locuri aglomerate, vor avea nevoie de pașaport de vaccinare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite