Trupurile torturate a trei bărbaţi, găsite îngropate în apropiere de Bucha, lângă Kiev

Civili omorâți. Război în Ucraina
Civili omorâți. Război în Ucraina
30 aprilie 2022, 17:40

„Victimele au fost torturate mult vreme (…) În final, fiecare dintre ele a primit un glonte în tâmplă”, a precizat într-un comunicat şeful poliţiei din Kiev, Andrii Nebitov.

„Victimele aveau mâinile legate, material textil în jurul feţei pentru a nu vedea nimic şi unele aveau căluş în gură”, a adăugat el.

Trupurile celor trei bărbaţi au fost găsite la Miroţke, un sat apropiat de Bucha, oraş de lângă Kiev devenit un simbol al atrocităţilor războiului din Ucraina şi în care numeroase cadavre de civili au fost descoperite.

„Potrivit datelor preliminare, ocupanţii au încercat să ascundă urmele violenţelor lor, deci au aruncat trupurile într-o groapă şi le-au acoperit cu pământ”, a precizat Nebitov.

Kievul acuză forţele ruse că au comis masacre după descoperirea a zeci de cadavre în haine civile în aceste localităţi ocupate apoi abandonate de armata rusă în jurul Kievului.

În această săptămână, justiţia ucraineană a pus sub acuzare zece soldaţi dintr-o brigadă rusă desfăşurată în regiune în timpul scurtei lor ocupaţii, aceştia fiind acum căutaţi pentru „tratament crud faţă de civili şi alte încălcări ale legii şi cutumelor războiului”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite