Turcia. Erdogan a anunţat interdicţia de circulaţie a persoanelor în 31 de oraşe şi provincii din Turcia. Măsura afectează peste 75% din populația Turciei

Recep Erdogan preşedintele Turciei
Recep Erdogan preşedintele Turciei
14 aprilie 2020, 09:08

Într-o intervenţie televizată, şeful statului turc a afirmat că interdicţia de circulaţie, valabilă 48 de ore, va începe vineri la miezul nopţii (21:00 GMT).

O măsură similară a fost anunţată vinerea trecută cu numai două ore înaintea intrării în vigoare. Anunţul a creat haos în rândul locuitorilor, care au ieşit din case pentru a-şi cumpăra bunurile de strictă necesitate, ignorând toate măsurile de distanţare socială care erau în vigoare.

De această dată, Erdogan a precizat că interdicţiile de circulaţie în timpul weekendurilor vor fi impuse câte săptămâni va fi nevoie. El le-a cerut conaţionalilor să stea în case, în pofida faptului că vremea frumoasă reprezintă o tentaţie în plus pentru populaţie.

Ministrul sănătăţii turc Fahrettin Koca a anunţat că până luni seară numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19 în Turcia a ajuns la 1.296. Începând din 11 martie, în Turcia 61.049 de persoane au contractat noul coronavirus.

Sursă: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite