Turcia a dat lovitura în domeniul resurselor energetice. Erdogan: „Avem intenţia să livrăm aceste resurse populaţiei din 2023”

22 august 2020, 14:57

Președintele Erdogan a confirmat că Turcia a făcut cea mai mare descoperire din istoria sa în platoul continental din Marea Neagră: 320 de miliarde de metri cubi gaz natural. Deși sună mult, Erdogan a apreciat că este posibilă descoperirea unor depozite mult mai mari.

Câmpul de gaz se găseşte în vestul mării.

Recep Erdogan, preşedintele Turciei: „După ce vom începe exploatarea, vom beneficia de aceste resurse. Vreau să spun că avem intenţia să livrăm aceste resurse populaţiei din 2023„.

Reacțiile oamenilor au fost entuziaste.

Potrivit experților, descoperirea este extrem de importantă pentru Turcia.

Dr. John Bowlus, profesor la Universitatea Kadir Has: „În primul rând, descoperirea a fost făcută în Marea Neagră, nu sunt problemele geopolitice din Marea Mediterană. Ştiţi că energia este folosită că mijloc de competiţie între naţiuni. Turcia nu are probleme cu vecinii în Marea Neagră. Este liberă să se dezvolte prin forţe proprii. Poate duce o conductă direct spre coasta sa„.

Turcia îşi va putea reduce dependenţa de furnizorii de resurse energetice. Doar anul trecut, Turcia a plătit 41 de miliarde de dolari pentru importuri energetice.

În ciuda optimismului, exploatarea gazului nu va fi deloc uşoară, mai ales că, la preţul actual al gazului, sunt necesare investiţii masive, care ar putea să facă forarea nerentabilă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Erdogan recunoaşte o victorie istorică a opoziţiei la alegerile municipale

Un mort şi sute de persoane evacuate în urma viiturilor din Antalya