Turiștii români caută servicii de calitate. Hotelurile de patru și cinci stele de pe litoral au tot mai mult succes
26 Aprilie 2019, 13:27 (actualizat 26 Aprilie 2019, 13:31)
(actualizat 26 Aprilie 2019, 13:31) | Știrile TVR

În minivacanța de Paște și 1 Mai, pe litoral sunt așteptați peste 40 mii de turiști. Hotelurile de patru și cinci stele sunt tot mai căutate. Asta spun hotelierii, pe care cerințele turiștilor i-au determinat să facă noi investiții. Turiștii caută camere și apartamente spațioase, că în străinătate, dotate modern și vor servicii SPA și piscine, să se poată relaxa în incinta unității de cazare.

Turiștii români au devenit mai exigenți. Când ajung pe litoralul românesc vor să aibă condiții ca în Turcia sau Grecia, cu camere spațioase și moderne. De aceea optează pentru hoteluri de patru sau cinci stele.

Mulți hotelieri au preluat idei din străinătate și au investit în piscine și baze moderne de tratament.

Pentru a beneficia de condiții de calitate, în hoteluri luxoase, mulți turiști și-au folosit voucherele de vacanță de anul trecut și au făcut rezervare și cu șase luni înainte.

Dacă prețul depășea valoare voucherelor, au completat suma ori au ales o vacanță mai scurtă, pentru a avea servicii de calitate.

Cei care s-au hotărât târziu să plece de acasă pot găsi cazare la hoteluri de patru stele și cu 150 de lei pe noapte într-o cameră dublă, în Eforie Nord. Prețul diferă în funcție de stațiune și de tipul camerei. Poate ajunge la câteva sute de euro pe noapte.