Turiști temători în legătură cu planurile pentru sărbători

25 octombrie 2021, 07:46

Într-o perioada nesigură din toate punctele de vedere, cei care îndrăznesc să-și facă totuși planuri pentru sărbători departe de casă caută în primul rândsiguranță.

Patronii de hoteluri de pe Valea Prahovei spun că turiștii sună mai ales pentru a se interesa de posibilitățile de anulare sau de modificare a unei eventuale rezervări.

Față de anii trecuți, ne putem mândri cu un 50 la sută capacitate vândută. Vor fi și rezervări last minute pentru că situația pandemică este în dinamică extraordinară, a precizat Ciprian Stancu, managerul unui hotel de patru stele din Sinaia.

Noi suntem mulțumiți cu gradul acesta de vânzăriși credem că va fi la 80-90 la sută față de 2019, a spus Adrian Voican, președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.

În Valea Sebeșului, în urmă cu un an, multe pensiuni aveau camerele rezervate integral. Acum sunt abia la jumătate. Proprietarii se pregătesc și pentru situațiile în care turiștii nu vor putea veni.

Se face retur avans către client, nu se pierde avansul și o să reducem și noi din activitate, a explicat Traian Cornea, proprietarul unei pensiuni de patru stele.

La Sibiu, proprietarii de pensiuni nu sunt încă deciși dacă și cum vor pregăti pachete de sărbători, în timp ce pentru turiști, perioada este prea plină de necunoscute pentru a-și putea face planuri.

Proprietarii de hoteluri și pensiuni spun că prețurile au rămas la același nivel ca anul trecut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite