Turismul, îngropat în gunoaie. Jurnalistul britanic Charlie Ottley a curățat malurile pârâurilor din Bran, alături de voluntari

13 aprilie 2019, 21:01

În fiecare primăvară, pe majoritatea cursurilor de apă din România încep să curgă gunoaie care se adună în mormane pe maluri. E prima imagine pe care o văd turiștii care ajung în parcurile naturale sau destinațiile de top din țară.

Charlie Ottley: „Când vin în România, coboară din avion, se urcă în autobuze și merg prin Sinaia, Bușteni, Predeal și vâd râurile sufocate de gunoaie, iar marginile drumurilor încărcate de deșeuri. Sunt îngroziți, și singura colncluzie pe care o pot trage e că românilor nu le pasă de ei înșiși„.

Zeci de elevi din Bran au răspuns invitației cunoscutului jurnalist britanic și au mers să strângă gunoaiele pe cursurile apelor care izvorăsc din Bucegi.

Pârâurile din Bran sunt pline nu doar de peturi, ci și de tot felul de obiecte care nu au mai fost de folos în casele localnicilor – vase de toaletă, televizoare, saltele, chiar și moloz din construcții.

Scapă de gunoaie doar zonele greu accesibile, aflate la altitudine.

Jurnalistul britanic Charlie Ottley a făcut România celebră în toată lumea printr-o serie de filme documentare în care a promovat frumusețile naturale și tradițiile culturale românești.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă