Turismul, din ce în ce mai afectat de pandemie. În primele nouă luni ale acestui an, în Cluj, au venit puțin peste 300.000 de turiști

5 noiembrie 2021, 07:10

Înainte de pandemie, centrul Clujului era printre principalele atracții pentru turiști.

Comparativ cu anul 2019, avem 10% din turiștii pe care îi aveam înainte de pandemie, a precizat Diana Zamfir, ghid turistic.

Acum, în Piața Unirii de exemplu, aproape toți străinii sunt studenți, veniți să învețe la Cluj-Napoca, iar în timpul lor liber explorează orașul.

Cred că nu eu am ales Clujul, ci Clujul ne-a ales. Clujul este frumos, am fost în diferite locuri ale României, dacă ar fi să comparăm, este chiar frumos. Oamenii sunt prietenoși, arhitectura clădirilor este foarte frumoasă, nu este deloc asemnător cu ce avem noi în Turcia, a spus un student.

Turiștii pe care altă dată îi întâlneai la tot pasul, acum sunt o raritate.

Dacă în 2019, anul dinainte de pandemie, în Cluj au venit aproape 700.000 de turiști, anul acesta lucrurile sunt diferite.

În primele 9 luni ale acestui an, Bucureștiul a fost pe primul loc în preferințele turiștilor, cu peste 670.000 de vizitatori. În clasament urmează Bihor, Prahova, Sibiu, Suceava, Cluj și Vâlcea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite