Turismul din Grecia s-a redresat în primele 8 luni ale acestui an. Adaptarea la noile protocoale de sănătate și gestionarea pandemiei i-au făcut pe vizitatori să se simtă în siguranță

Atena Grecia
Atena Grecia
1 noiembrie 2021, 17:27

În septembrie, sosirile turiştilor în Grecia au crescut cu 75%, faţă de perioada similară din 2019, şi cu 110% faţă de septembrie 2020, în timp ce în august creşterea a fost de 125,5% faţă de septembrie 2020.

„Acesta este rezultatul unui efort gigantic al guvernului şi a adaptării cu succes a Greciei la noile protocoale de sănătate şi a modului în care am gestionat pandemia de coronavirus, ceea ce i-a făcut pe vizitatori să se simtă în siguranţă”, a apreciat ministrul Turismului.

De asemenea, autorităţile elene estimau recent că veniturile din turism vor ajunge anul acesta la 9 miliarde de euro, dublu faţă de 2020 şi la jumătate faţă de nivelul record din 2019.

Guvernul de la Atena şi reprezentanţii Confederaţiei Elene de Turism (SETE) insistă că sectorul turismului va trebui să se concentreze în viitor pe cheltuieli mai ridicate şi pe îndeplinirea principiilor de sustenabilitate, alături de îmbunătăţirea serviciilor şi a infrastructurii.

Veniturile Greciei din turism s-au situat anul trecut la 4,6 miliarde de euro, faţă de 18,2 miliarde de euro în 2019, din cauza restricţiilor de călătorie globale. În aceste condiţii, PIB-ul Greciei a suferit o contracţie de 8% în 2020.

Sectorul turismului din Grecia, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia ţării. Este sursa pentru aproximativ 20% din produsul intern brut. În acest domeniu lucrează un angajat din 5.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite