Turist în vreme de pandemie. Experiențe culinare cu rețete tradiționale

17 aprilie 2021, 00:10

Într-un loc de basm, la poalele Munților Bârgăului, familia Rus vrea să le ofere turiștilor o experiență culinară de neuitat.

A deschis primul punct gastronomic din zonă și se pregătește să primească oaspeții cu mâncăruri tradiționale din ingrediente proaspete de producție proprie.

Elena Rus e neîntrecută în rețetele locale și se ocupă personal de prepararea delicioaselor bucate.

Astfel de puncte de gastronomie locală le oferă turiștilor bucuria de a gusta din plin din specificul zonei.

Meniurile nu sunt la fel de variate ca la un restaurant clasic, dar compensează prin gustul tradițional.

Punctele de gastronomie reprezintă soluția ideală pentru micii producători locali.

Gospodină desăvârșită, doamna Chivuța din județul Sibiu s-a gândit și ea să-și folosească talentul culinar și a transformat mica gospodărie din satul Sadu într-un paradis al iubitorilor de gastronomie ardelenească.

Chiar dacă pandemia i-a dat planurile peste cap, femeia nu a renunțat la mica afacere. A ambalat produsele în borcane, iar acum vinde la poarta casei sau online gemuri, murături și zacuscă gătite după rețete știute din bătrâni.

Astfel de puncte gastronomice locale se găsesc în mai toate zonele turistice ale țării, din Maramureș și Bucovina până în Delta Dunării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă