TVR - broadcaster oficial al vizitei Papei Francisc în România: 105 camere de filmare, 11 care de transmisiuni, 15 DSNG-uri, 1.000 de oameni
31 Mai 2019, 22:09

În calitate de broadcaster oficial, TVR oferă cea mai amplă transmisiune în direct din istoria sa, din toate cele 12 locuri ale vizitei Suveranului Pontif. Televiziunea Română a desfăşurat resurse tehnice şi umane impresionante pentru a reda fiecare etapă a vizitei Suveranului Pontif - de la București la Iași, la Sanctuarul Marian de la Șumuleu Ciuc și pe Câmpia Libertății de la Blaj.

105 camere de filmare pregătite pentru transmisiuni în direct, 54 de camere individuale cu transmisiune GSM, 26 de care de reportaje, cel mai modern studio de emisie al TVR și peste 1.000 de profesionişti de televiziune vor acoperi live cele 3 zile ale vizitei de stat, pastorale și ecumenice ale Papei Francisc.

Televiziunea Română a avut doi jurnaliști în avionul care l-a adus pe Sfântul Părinte în țara noastră -  Diana Dumitrascu și Ciprian Dumea.

În perioada 31 mai - 2 iunie, telespectatorii vor putea urmări la TVR atât transmiunile în direct legate de vizita Papei Francisc, cât şi filme, documentare şi reportaje despre Sanctitatea Sa.

În premieră, TVR va asigura subtitrarea în limba română a slujbelor şi discursurilor Suveranului Pontif.

Una dintre cele mai importante etape ale vizitei Papei Francisc în România va fi la Blaj, pe 2 iunie, acolo unde va oficia  beatificarea a 7 dintre episcopii greco-catolici martiri.

Evenimentul difuzat exclusiv de TVR va fi transmis în 200 de țări.