Doi morţi şi peste 30 de răniţi într-un bombardament rusesc asupra oraşului ucrainean Sloviansk. A fost atacat și un orfelinat din orașul Drujkivka

Razboi in Ucraina. Bombardament in Sloviansk
Razboi in Ucraina. Bombardament in Sloviansk
28 martie 2023, 07:03

„Sunt doi morţi şi 29 de răniţi în Sloviansk, imobile administrative şi birouri au fost avariate, precum şi cinci clădiri şi şapte case”, a declarat mai întâi guvernatorul, Pavlo Kirilenko, pe Facebook, precizând că forţele ruse au „lovit centrul oraşului în jurul orei locale 10:30 (07:30 GMT) cu două rachete S-300”.

Potrivit poliţiei, cele două persoane decedate se aflau la volan în apropierea centrului oraşului în momentul bombardamentului.

Raportul poliţiei indică 32 de răniţi, dintre care cinci grav, în timp ce primarul Vadim Liah a anunţat un total de 36 de răniţi în acest oraş situat la 40 de kilometri de Bahmut, unde forţele ucrainene şi pro-ruse sunt angajate într-o luptă crâncenă.

O clădire administrativă impunătoare cu trei etaje a fost distrusă de explozie. Clădirea găzduia un birou al companiei de căi ferate, dar două persoane la faţa locului au indicat pentru AFP că este vorba despre un centru de recrutare a soldaţilor.

Potrivit guvernatorului, un alt oraş din regiunea Doneţk, Drujkivka, a fost vizat de un atac. „Două rachete S-300 au lovit orfelinatul Drujkivka şi l-au distrus aproape complet”, a spus el, adăugând că atacul nu a provocat victime, conform informaţiilor iniţiale.

„Încă o zi care a început cu terorismul Federaţiei Ruse. Statul agresor a lovit oraşul nostru Sloviansk”, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski pe reţelele de socializare.”Inamicul trebuie să ştie: Ucraina nu va ierta tortura aplicată poporului nostru, nu va ierta aceşti morţi şi aceşti răniţi”, a adăugat el.

Forţele ruse au făcut din cucerirea regiunii Doneţk principala prioritate militară şi au anunţat anul trecut că au anexat-o, deşi nu o controlează în totalitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă