Ucraina: Milioane de oameni din mai multe regiuni, inclusiv Harkov și Donețk, sunt fără curent electric
12 Septembrie 2022, 10:54 (actualizat 12 Septembrie 2022, 11:12)
(actualizat 12 Septembrie 2022, 11:12) | Știrile TVR

Rușii fug din estul Ucrainei, dar continuă să bombardeze infrastructura civilă. Milioane de oameni din mai multe regiuni, inclusiv Harkov și Donețk, sunt fără curent electric. Președintele Zelenski acuză Rusia de acțiuni teroriste prin care să lase oamenii fără lumina și căldură, ca reacție la succesul contraofensivei ucrainene.

Flăcările mai multor incendii provocate de bombardamentele rușilor sunt singura lumină din mai multe regiuni din estul și sudul Ucrainei unde pe zone întregi a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică.

„O pană totală de curent în regiunile Harkov și Donețk, una parțială în regiunile Zaporojie, Dnipropetrovsk și Sumî. Teroriștii Federației Ruse rămân teroriști și atacă infrastructură critică. Nu instalații militare, scopul lor e de a-i priva pe oameni de lumină și căldură." a scris președintele Zelenski într-un mesaj pe Twitter.

Harkov, al doilea mare oraș la țării, este parțial în beznă după ce mai multe rachete au lovit în plin o centrala.

În cursul nopții, oficialii ucrainenei au anunțat că au reușit să reia alimentarea cu electricitate în mai multe cartiere din Harkov. Milioane de oameni sunt însă în continuare fără curent. În plus, ucrainenii acuză forțele ruse că lovesc și instalațiile de apă, iar alimentarea este întreruptă în mai multe regiuni. Moscova neagă atacare infrastructurilor civile.

CITEȘTE ȘI

Întreruperi de curent majore în estul Ucrainei. Președintele Volodimir Zelenski acuză atacul terorist al rușilor la adresa infrastructurii civile. Serviciile de furnizare se reiau treptat