Ucraina: Şeful grupării Wagner acuză responsabilii militari ruşi că îi blochează accesul la muniţii

Evgheni Prigojin
Evgheni Prigojin
20 februarie 2023, 18:35

„Cu toate cunoştinţele şi contactele mele, nu reuşesc să rezolv această problemă”, a spus Prigojin într-un mesaj pe Telegram, citat de agenţiile Reuters şi EFE. Un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, Prigojin a căzut în dizgraţia elitei politico-militare ruse, deşi gruparea Wagner a obţinut pe frontul ucrainean succese care contrastează cu ineficienţa trupelor regulate ale armatei ruse.

Potrivit lui Prigojin, industria militară a Rusiei produce acum suficiente muniţii pentru a susţine acest război, iar deficienţele de aprovizionare a trupelor sale sunt rezultatul unor decizii deliberate ale unor responsabili militari ruşi, pe care însă s-a ferit să-i numească. „Cei care ne împiedică să câştigăm acest război lucrează categoric în favoarea inamicul”, i-a acuzat el în continuare pe cei la care se referă, spunând în plus despre aceştia că „mănâncă micul dejun, prânzul şi cina în farfurii aurite” şi îşi trimit rudele în vacanţe în Dubai.

O caracteristică a războiului început de Rusia în urmă cu aproape un an este consumul mare de muniţii, în special a obuzelor. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat săptămâna trecută că armata ucraineană consumă o cantitate de muniţii de câteva ori mai mare decât capacitatea de producţie a statelor NATO care-i oferă ajutor militar.

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite