UE: Vaccinul ajunge pe piață doar dacă e sigur

23 septembrie 2020, 14:56

Marile firme din industria farmaceutică, angajate într-o luptă contra-cronometru pentru găsirea formulei de imunizare, au anunțat că prețul va fi undeva între 5 și 15 euro per doză.

Uniunea Europeană e în permanență legătură cu 38 de institute, laboratoare, companii care încearcă să definitiveze vaccinul anti-COVID.

Dr.Fergus Sweeney, Agenţia Europeană a Medicamentului: „Vom primi date referitoare la 30.000 de persoane participante la teste, pentru fiecare vaccin, inclusiv pacienţi cu boli pre-existente sau trecuţi de 65 de ani. Vom autoriza vaccinul când există dovezi categorice că avantajele vaccinării sunt mai mari că riscurile”.

Industria farmaceutică recunoaște că există, în rândul europenilor, o doză de scepticism față de vaccinuri, în general, și această criză de încredere trebuie gestionată cât mai transparent posibil.

Magdalena Rodriguez De Azero, Federaţia Europeană a Industrei Farmaceutice:În cazul COVID vom lansa o campanie de vaccinare de o amploare fără precedent. Pot să apară efecte adverse, de la vaccin sau care ar fi apărut oricum. De cum vom gestiona, colectiv, aceste informaţii depinde creşterea încrederii publicului, sau, dimpotrivă, reducerea încrederii în vaccinuri,  în general”.

Rușii afirmă că au pus la punct al doilea vaccin împotriva noului coronavirus și că 5.000 de voluntari vor fi imunizați în următoarele săptămâni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă