Ultimele pregătiri pentru Concursul Internațional ”George Enescu” – A XVIII-a ediție se desfășoară sub genericul ”Music of Hope – Muzica speranței”

Ultimele pregătiri pentru Concursul Internațional ”Geeorge Enescu”
Ultimele pregătiri pentru Concursul Internațional ”Geeorge Enescu”
1 septembrie 2022, 14:38

Concertul de deschidere, susţinut la 64 de ani de la prima ediție a Festivalului și Concursului Enescu, va fi în direct pe TVR1 pe 4 septembrie, de la ora 18.00.

”E minunat să vă putem întâmpina la Concursul Internațional George Enescu. E foarte important pentru noi să putem celebra munca grea a atâtor concurenți de până acum. E un privilegiu pentru orașul București, pentru România, să găzduim această competiție, pentru că noi apreciem arta, cultura și aceasta este o modalitate de promovare a artei”, a afirmat  Cristian Măcelaru, directorul artistic al Concursului şi Festivalului Internaţional George Enescu.

”E foarte important să duceți mesajul culturii române către marele public. Trebuie să accentuăm acest mesaj extrem de important și anume că manifestarea culturală nu este pentru elite, este pentru toți oamenii care vor frumosul în viața lor”, a declarat Lucian Romașcanu, ministrul Culturii.

”Veți putea urmări, ca de obicei, transmisiunile directe și înregistrate, interviurile cu personalități realizate de o parte a echipei TVR. Va mai fi o premieră, și sper să nu greșesc, o prezentare a colegului Marius Constantinescu, bilingvă, deopotrivă în română și engleză, și de asemena vor exista transmisii nu doar on air, ci și online”, a anunțat Carla Tompea, director de programe TVR.

Ediția a XVIII-a a Concursului Internațional „George Enescu”

Ediția a XVIII-a a Concursului Internațional „George Enescu” (4 – 18 septembrie) ia startul la Ateneul Român pe 4 septembrie 2022 cu Concertul de Gală susținut de Filarmonica George Enescu, sub bagheta maestrului Ainars Rubikis.

În avanpremieră, TVR 2 a difuzat miercuri, 31 august, de la ora 21.40, o serie de testimoniale ale unor personalități de marcă – atât din România cât și de peste hotare, laureați ai Concursului și membri ai Juriilor – și va continua cu aceleași testimoniale și în mediul online, până la debutul Concursului din 4 septembrie, pe paginile de socializare ale Festivalului Enescu și TVR.

Concertul de deschidere de duminică, 4 septembrie, va fi transmis în direct pe TVR1 începând cu ora 18.00, de la Ateneul Român.

„Televiziunea Română (co-producătorul și partenerul oficial al Concursului Internaţional „George Enescu” continuă o tradiţie de peste o jumătate de secol și îi invită pe telespectatori să urmărească transmisiunile și emisiunile sale dedicate acestei ediții a evenimentului. TVR va reflecta pe canalele sale principale, dar şi în mediul online, toate evenimentele ce vor constitui ediţia cu numărul XVIII a Concursului Internaţional George Enescu”, spune producătorul Valentina Băiţan.

Concursul Internațional „George Enescu” va fi prezentat de jurnalistul Marius Constantinescu, în variantă bilingvă, astfel încât transmisia pe online să poată fi urmărită și asimilată la nivel internațional.

Totodată, Televiziunea Română va aloca resurse tehnice și umane pentru realizarea unei serii de transmisii LIVE online, ce vor surprinde și reflecta principalele momente ale desfășurării Concursului, dar și interviuri la cald cu organizatorii, concurenții, membrii ai juriului concursului, dar şi cu alte personalități menite să suscite interesul generației tinere din mediul online.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite