Ultimele pregătiri pentru Moș Nicolae. La ce trebuie să fie atenți părinții când achiziționează jucării

5 decembrie 2022, 10:26

Astfel, cu toate ca oferta din magazine este extrem de bogată, alegerea darului potrivit devine de multe ori o misiune imposibilă pentru ajutoarele lui Moş Nicolae.

În faţa rafturilor pline de jucării şi dulciuri este bine să fim şi prudenţi: inspectorii ANPC avertizează că până şi produsele cele mai colorate pot fi periculoase pentru cei mici.

De ce anume trebuie să ne ferim și la ce să fim atenți când cumpărăm cadourile pentru copii a explicat, la 3 ceasuri bune, Costel Stanciu, Presedintele Asociatiei Pro Consumatori.

Jucăria trebuie să fie adecvată vârstei copilului, de aceea părinții trebuie să fie atenți la ceea ce este menționat pe eticheta jucăriei, în anumite cazuri există și instrucțiuni de folosire. Avertismentele trebuie însoțite întotdeauna de mențiunea ”Atenție!”(…) În afară de elementele care țin de identificarea producătorului, resectiv importatorului jucăriei, părinții trebuie să urmărească dacă pe etichetă există acel marcaj de conformitate CE, dar întotdeauna trebuie însoțit de un număr, care este atribuit organismului de inspecție și certificare, în felul acesta părintele poate verifica dacă acea jucărie a fost sau nu supusă unor teste privind siguranța ei, a spus Costel Stanciu, Presedintele Asociatiei Pro Consumatori.

Președintele ANPC, Horia Constantinescu a declarat la,  3 ceasuri bune, că în România pătrund încă jucării neconforme în spațiul extracomunitar, fenomen care ar trebui controlat ai bine la vamă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite