Ultimii turiști pe Transalpina. Vremea rea va închide în curând circulația pe una dintre cele mai pitorești șosele din Europa

24 septembrie 2020, 22:20

Drumul naţional 67 C, cunoscut drept Transalpina, leagă Sebeşul de Novaci și traversează pasul Urdele la peste 2100 de metri altitudine. Dacă în alte regiuni vara nu pare să fi trecut, aici, sezonul rece se instalează mult mai repede, iar șoseaua devine prea periculoasă pentru a mai fi circulată.

Astăzi este una dintre ultimele zile în care mai poate fi traversată Transalpina. Prognozele meteo spun că în următoarele zile aici vor fi înregistrate temperaturi negative, ceea ce va duce probabil la depunerea de zăpadă și închiderea traficului.

Însă chiar și pe final de sezon, turiștii nu lipsesc, spre bucuria administratorilor de pensiuni, restaurante şi a comercianţilor din zonă.

Deși în primăvară sezonul turistic părea compromis de pandemie, bilanțul pe anul acesta este unul pozitiv, spun cei care au afaceri în zonă. Zilnic, peste 1000 de mașini traversează Transalpina.

Reabilitarea șoselei de mare altitudine a început în anul 2008, iar în acest moment lucrările sunt finalizate în proporţie de 99 la sută. Transalpina este deschisă de la 1 iunie până când autorităţile consideră că traficul nu se poate desfăşura în siguranţă, de obicei la începutul lunii octombrie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă