Un an de la vizita Papei Francisc în România. Misiune unică pentru SPP, care a asigurat protecția Suveranului Pontif în cele trei zile

1 iunie 2020, 20:42

Au stat 24 de ore din 24 lângă Papa Francisc. Vorbim de ofițerii SPP care l-au protejat pe Sfântul Părinte pe tot parcursul vizitei sale în România. La un an de la vizita Papei, coordonatorul echipei de securitate spune că programul a fost intens, dar oboseala nu s-a simțit.

Au fost multe deplasări prin țară, iar Sanctitatea Sa a avut o cerere expresă: să li se permită pelerinilor să se apropie de el.

Măsurile de securitate au fost stabilite în detaliu cu mult înainte de vizita Papei în România. Câțiva ofițeri români au mers special la Vatican pentru a pune la punct toate detaliile împreună cu Garda Elvețiană. Atunci s-au întâlnit și cu Suveranul Pontif. Aceasta nu a fost singura interacțiune pe care au avut-o cu Sfântul Părinte.

În cele trei zile ale vizitei în România, la București, dar și la Șumuleu și Blaj, vremea a fost foarte schimbătoare. A plouat mult, însă asta nu i-a împiedicat pe sute de mii de români să meargă să-l întâlnească pe Papa.

Vizita de trei zile a Papei Francisc în România a presupus adoptarea unor măsuri de securitate stricte, similare cu cele adoptate acum 21 de ani de ofițerii SPP. Atunci, sute de agenți de securitate l-au protejat pe Ioan Paul al II-lea, primul suveran pontif care a vizitat România după Marea Schismă din 1054.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite