Un arădean a fost împușcat în picior de polițiști în urma unui conflict conjugal. Femeia agresată era polițistă
13 Iunie 2022, 11:52 (actualizat 13 Iunie 2022, 19:23)
(actualizat 13 Iunie 2022, 19:23) | Știrile TVR

Intervenţie cu probleme a poliţiştilor din Arad. Au fost nevoiţi să tragă cu pistolul într-un bărbat, rănindu-l în picior, pentru a-l potoli. Acesta era implicat într-un conflict conjugal şi nu s-a conformat niciunei somaţii, aşa că agenţii au fost nevoiţi să facă uz de armă. Femeia agresată este poliţistă la IPJ Arad. Agresorul, care mai are la activ fapte de violență în familie, a ajuns la spital și este cercetat pentru ultraj și violență domestică.

Scandalul între cei doi soți a izbucnit de dimineață. Disperată, femeia a cerut ajutorul colegilor săi polițiști. La sosirea echipajelor de intervenție, bărbatul de 38 de ani nu a fost găsit acasă. În timp ce polițiștii scriau procesul verbal și ordinul provizoriu de protecție, soțul furios a revenit la domiciliu, pus din nou pe scandal. A încercat să ia arma unui agent și, pentru că era extrem de agitat, polițiștii au încercat să-l potolească cu un spray lacrimogen. Nu au reușit.

Agent șef CLAUDIA IUGA, purtător de cuvânt IPJ Arad: Pentru imobilizarea bărbatului, a fost folosit pistolul din dotare, fiind efectuat un foc de armă în plan vertical. Ulterior, bărbatul fiind împușcat de unul din polițiști în zona gambelor.

Rănit la picior, scandalagiul s-a potolit în cele din urmă

Bărbatul-agresor a fost dus la spital pentru îngrijiri.

Bărbatul agresiv are acum încă un dosar penal pentru ultraj și violență domestică.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Cea care a sunat la poliție a fost chiar soția individului. Echipajul trimis să intervină și să aplaneze conflictul l-a somat să se liniștească. Dar individul nu s-a conformat. Mai mult, a lovit autospecială poliției și a continuat să facă scandal.

Unul dintre agenți a folosit un spray lacrimogen, dar întrucât bărbatul nu s-a oprit, polițistul a folosit armamentul din dotare. A executat un foc de avertisment în plan vertical. În momentul în care agresorul a încercat să îl atace pe omul legii, acesta a tras în direcția lui, rănindu-l în picior. A fost chemat un echipaj medical, care să îl panseze.

Între timp, s-a stabilit că nu este pentru prima dată când bărbatul s-a manifestat violent față de soție, dar de fiecare dată această a preferat să nu cheme poliția. Mai mult, individul are un trecut violent. Are nu mai puțin de șapte dosare penale, toate pentru violență în familie: față de părinții săi și față de prima soție. A deținut și arme, legal, dar i-au fost retrase, în urma dosarelor penale în care a fost cercetat.