Un asteroid trece zilele acestea pe lângă Pământ. Este exclusă o coliziune cu Terra pentru că merge în paralel cu planeta noastră. Se întoarce în 2070 tot pe la o depărtare de genul acesta

29 aprilie 2020, 12:08

Astronomul a explicat că este vorba despre un asteroid care are un nume ciudat 1998 OR2  care o să treacă la șase milioane kilometri de planeta noastră, dar aceasta nu este o depărtare mică, este o depărtare mare, este de 16 ori mai departe decât este Luna.

Nu este un asteroid care trece foarte aproape de Pământ, iar obiectul nu este foarte mare. Are doi kilometri, ceea ce înseamnă că este mic. Dacă ar pica, prin absurd, pe Pământ ar fi mare. Un obiect de asemenea mărime ar produce un crater cât Bucureștiul, de exemplu, dar nu este cazul cu acest asteroid, spune Andrei Sonka.

Întrebat dacă există probabilitatea unei coliziuni între asteroid și Terra, astronomul a  spus că este exclusă o coliziune cu Pământul pentru că asteroidul merge în paralel cu Terra, timp de câteva zile, la o distanță de șase milioane de kilometri, după care se depărtează și se întoarce în 2070 tot pe la o depărtare de genul acesta.

Andrei Sonka a  arătat că în fiecare zi trec asteroizi pe lângă Pământ,

Am avut ieri unul care a trecut la 40 de mii de kilometri. Foarte aproape, de 10 ori mai aproape decât Luna, dar era mititel și nu a făcut asa mare vâlvă, a declarat Andrei Sonka, coordonatorul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite