Un atelier de încălțăminte din Cluj a conceput „Pantofii de distanțare socială”

27 mai 2020, 09:37

Grigore Lup este meșter în încălțăminte și are propriul atelier în Cluj-Napoca. Pandemia de COVID-19 i-a afectat și lui afacerea și a înțeles că distanțarea socială este una dintre măsurile care trebuie respectate cu strctețe.

Astfel, a inventat pantofii de distanțare socială, a căror mărime începe de la numărul 70. În acest mod, cei care îi poartă sunt obligați să păstreze o distanță de cel puțin jumătate de metru față de ceilalți.

“Am văzut la televizor că sunt multe persoane care nu respectă, deși sunt reguli peste tot. Chiar dacă mergi la farmacie sau la bancă, se bagă domnule aproape de tine, parcă îți suflă în ureche. Am zis hai să fac, domnule, niște pantofi astfel încât cei care nu respectă să fie pedepsiți, să le dăm o pereche de pantofi de ăștia … să stea la distanță”, a povestit Grigore Lup pentru dejeanul.ro.

“E destul de mult de lucru. Trebuie modificate calapoadele, din două facem unul. Trebuie un alt tipar pentru că e unicat, îți trebuie material mai mult, într-o astfel de pereche intră aproape un metru pătrat de piele … nu e chiar așa ușor de făcut”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite