Acuzații de cheltuieli „umflate” la STB

24 ianuarie 2022, 20:04

Neregulile legate de cheltuielile STB au fost descoperite după ce au fost verificate, în ultimele luni, peste 30 de contracte, toate de achiziții directe. Potrivit documentului au fost cumpărate piese pentru care stocul depăşea deja necesarul maxim, unii furnizori au facturat în plus față de ce au livrat, iar la o autobază consumul de motorină a crescut de peste trei ori în luna decembrie anul trecut, față de noiembrie. Toate datele au fost publicate acum în Buletin de Bucureşti.

Adrian Criț, directorul general al STB: „Chestiuni pe tot ce înseamnă furt de combustibil și comenzi de piese materiale care uneori nu sunt folosite. Avem stocurile de materiale cumpărate, avem materialele care nu au fost recepționate, dar au fost plătite. Pentru aceste nereguli sesizate în ultima perioadă se fac plângeri penale împotriva celor implicați, cu legături directe cu domnul Petrariu.”

Liderul de sindicat Vasile Petrariu susţine însă că directorul STB minte. Şi, din contră, achizițiile au fost mai mici şi nu au acoperit necesarul: „Baza materială este la pământ, nu este o aprovizionare ritmică cu piese şi subansamble, avem în momentul de faţă peste 400 de vehicule imobilizate care nu pot ieşi în traseu, iar cele care ies pe traseu au mari dificultăţi tehnice pt că avem foarte multe defecte zilnice.”

STB a avut anul trecut un buget de peste un miliard de lei din care trei sferturi a fost cheltuit pentru salarii. Compania este finanțată în special din subvenția plătită de la bugetul primăriei Capitalei. Societatea are 11 mii de angajați.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite