Un avion de mici dimensiuni înmatriculat în România s-a prăbușit în apropiere de Milano. Cei 8 oameni de la bord, între care și doi cetățeni români, au murit

3 octombrie 2021, 17:06

Teribilul accident a avut loc la periferia orașului Milano chiar în apropierea unei stații de metrou. Locuitorii din zonă spun că au văzut avionul cu motoarele în flăcări izbindu-se de o clădire cu două etaje.

‘Avionul avea un motor în flăcări şi a căzut în picaj, fără a face manevre, pur şi simplu s-a prăbuşit’, potrivit unui martor citat de cotidianul milanez Corriere della Sera.

Clădirea, care nu era ocupată și se afla în renovare, a luat foc. Flăcările s-au extins și la câteva mașini parcate în apropiere.

Au sosit de urgență echipaje de pompieri și carabinieri.

Avionul, înmatriculat în România și deținut de un om de afaceri plecase de la București joi, 30 septembrie.

Astăzi efectua o cursă de pe aeroportul Linate din Milano cu destinația Sardinia.

Elena Postelnicu, corespondent RRA: Avionul aparţine omului de afaceri român Dan Petrescu, care, potrivit presei din peninsulă, s-ar fi aflat la bordul aeronavei împreună cu soţia şi copilul său.

Nu se cunoaşte pentru moment cauza prăbuşirii aeronavei.

Dan Petrescu a fost un miliardar de origine română. Acesta a stat mai mulţi ani în Germania, iar în ultima perioadă locuia pe riviera franceză.

Potrivit presei, Petrescu avea o avere de 3 miliarde de euro şi a fost unul dintre primii parteneri de afaceri ai lui Ion Ţiriac.

Agenţia naţională de securitate aeriană a Italiei a început o anchetă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite