Un bărbat a dispărut în valurile mării, la Eforie Nord. Au fost reluate căutările în cazul tânărului care nu a mai ieșit din apă la Costinești

1 septembrie 2022, 08:33

De la 7 dimineața, în zona Steaua de Mare din Eforie Nord, scafandrii au reluat căutările în mare, în timp ce din aer, un elicopter SMURD survola zona. Acțiunile s-au concentrat în special în zona digului, acolo unde tânărul a fost văzut ultima dată.

Ieri, era arborat steagul galben, dar tânărul a decis să facă o ultimă baie în marea agitată, fără să țină cont de pericol.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, intervin 3 autospeciale ale scafandrilor şi ambarcaţiunea Rhib Eforie, cu un total de 10 subofiţeri şi un ofiţer”.

În acelaşi timp, la Costineşti, continuă căutarea unei persoane dispărute în mare pe 9 august, intervenind scafandri ai ISU „Dobrogea” – un ofiţer şi patru subofiţeri.

În seara de 9 august, pompierii ISU „Dobrogea” au fost solicitaţi să intervină la Costineşti, unde doi tineri ar fi intrat în Marea Neagră şi nu au mai ieşit la mal. Pe 11 august, unul dintre ei, un vasluian în vârstă de 21 de ani, a fost găsit între stabilopozii unui dig din Costineşti.

În continuare, pe litoral pericolul de inec rămâne ridicat, mai ales că în larg este furtună.

În sudul litoralului, de la Eforie Nord până la Vamă, a fost steagul roșu arborat. În cele din nord, steagul galben.

La Jupiter, salvamarii au fost nevoiți să cheme Poliția pe plajă, pentru că au apărut mai mulți turiști recalcitranți. Dar, dar după plecarea agenților, mulți au intrat din nou în valuri.

Unii turiști nu știu sau ignoră cu intenție faptul că scăldatul e total interzis, dacă e steagul roșu arborat.

Mulți cred, în mod eronat, că e suficient să nu depășești baliza sau geamandura, pentru a nu te îneca.

În total, în cursul acestei veri, 28 de persoane au murit înecate: 13 în mare, 3 în lacul Techirghiol şi 12 în Dunăre.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite