Un bărbat a fost împușcat pe o stradă din Iași. Atacatorul este căutat de polițiști

2 februarie 2023, 11:07

Incidentul s-a petrecut miercuri, după ora 21.00. Bărbatul de 40 de ani era în fața blocului, când, dintr-o mașină, s-a tras asupra lui. Victima susține că îl cunoștea pe agresor.

Bărbatul împușcat a ajuns noaptea trecută la urgențe, iar medicii l-au operat. Glonțul l-a rănit în zona gâtului și i-a afectat un plămân. A rămas internat, sub supravegherea medicilor.

Coordonatorul Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon” Iaşi, doctor Diana Cimpoeşu, a anunţat că la unitatea medicală a fost adus un bărbat de 40 ani, cu o plagă în regiunea cervicală anterioară, prin împuşcare. Rănitul a primit primele îngrijiri la UPU şi a fost internat la compartimentul de chirurgie toracică.

Agresorul a fost căutat seara trecută, dar polițiștii nu au dat nici acum de el. Când va fi prins, va fi cercetat pentru tentativă de omor.

Individul riscă până la zece de ani de închisoare.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi au solicitat, joi, arestarea preventivă în lipsă, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, a unui bărbat în vârstă de 30 ani, suspectat că a împuşcat un cunoscut pe stradă.

„În fapt, s-a reţinut că la data de 1 ianuarie, în jurul orei 21,20, în timp ce se afla pe str. Basarabi din municipiul Iaşi, numitul A.M.M. a fost împuşcat în zona cervicală de către numitul P.A.A., care se afla într-un autoturism marca Audi, fiindu-i produsă victimei o plagă împuşcată în regiunea cervicală anterioară şi pneumotorax drept masiv”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Conform aceleiaşi surse, suspectul a fugit de la locul faptei cu autoturismul, fiind în prezent căutat de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Iaşi. Victima a fost transportată la Spitalul „Sfântul Spiridon” şi preluată de către medicii de gardă, în vederea acordării îngrijirilor medicale.

„Din verificările efectuate în faza iniţială a urmăririi penale s-a stabilit că victima şi agresorul se cunoşteau, că acesta din urmă are mai multe condamnări pronunţate de autorităţile judiciare din Italia şi mai este cercetat într-un alt dosar penal”, se mai menţionează în comunicat.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) informase, anterior, că un bărbat a fost rănit prin împușcare pe o stradă din municipiul Iași, fiind deschisă o anchetă pentru tentativă de omor.

„Ieri, 1 februarie, în jurul orei 21,30, poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112, despre faptul că un bărbat ar fi fost împuşcat pe o stradă din municipiul Iaşi. Bărbatul a fost transportat la spital”, se arată într-o informare transmisă de IPJ Iaşi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite