Un bărbat care agresa femei pe stradă a fost prins de polițiști. Individul, student la Teologie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

4 ianuarie 2022, 13:03

Poliţistii din Sectorul 4 al Capitalei au fost alertaţi de un apel la 112. O femeie de 34 de ani s-a plâns că un individ s-a apropiat de ea pe stradă, a pipăit-o, apoi a dispărut. A durat doar câteva ore până când agenţii l-au identificat pe suspect și l-au reţinut. Bărbatul de 25 de ani era cunoscut poliţiei pentru o agresiune similară.

CIPRIAN ROMANESCU, purtător de cuvânt, Poliția Capitalei: Cercetările au început în luna noiembrie a anului trecut, când o femeie a reclamat că un bărbat necunoscut a atins-o într-o zonă intimă și a fugit. Din cercetări s-a stabilit că între cele două cauze există o legătură, că e vorba despre același bărbat care a acționat similar în ambele situații.

Tânarul acuzat că se comportă astfel are însă un profil neobişnuit pentru un agresor sexual. E student la Teologie şi e logodit. Specialiștii avertizează însă că pot exista tulburări de comportament disimulate. Mai ales că nu avem suficienţi psihiatri care să depisteze la timp posibili agresori.

GABRIEL DIACONU, psihiatru: Este descurajant că pentru astfel de persoane nu există o sancțiune terapeutică, de vreme ce nici măcar diagnosticul nu se pune cum se cade. Pedeapsa nu este terapeutică. Cu o frecvență oarecare, persoanele care au tulburări de tip obsesivo-convulsiv cu orientare sexuală, cel puțin în România, vor lua calea Bisericii în efortul mai mult sau mai puțin vădit de a-și ține în frâu impulsurile lor sexuale.

Suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite